ANWAR PERDANA MENTERI MALAYSIA PERTAMA HADIR KE KDCA

Yab Datuk Seri Panglima Anwar Ibrahim hari ini di Sabah untuk majlis sambutan Pesta Kaamatan bersama Yang di-Pertua Negeri Sabah Tun Datuk Seri Panglima Haji Juhar Mahiruddin sambil diapit Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Noor.

Dalam ucapan, Beliau singgung hasrat Kerajaan Perpaduan dalam menjadikan Sabah negeri yang unggul dan hebat dalam pelbagai bidang tapi tetap mengakar budaya dan tradisi turun-temurun.

Yab PM percaya, sebuah negara yang hebat akan mengamalkan prinsip terbuka, Hari ini di Sabah untuk majlis sambutan Pesta Kaamatan bersama Yang di-Pertua Negeri Sabah Tun Datuk Seri Panglima Haji Juhar Mahiruddin sambil diapit Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Panglima Haji Hajiji Noor. Dalam ucapan, saya singgung hasrat Kerajaan Perpaduan dalam menjadikan Sabah negeri yang unggul dan hebat dalam pelbagai bidang tapi tetap mengakar budaya dan tradisi turun-temurun. Saya percaya, sebuah negara yang hebat akan mengamalkan prinsip terbuka, hormat toleransi, apresiasi dan menjiwai konsep manusiawi hatta saling mencintai kepelbagaian masing-masing. Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan.

Yab Dato’ Sri Anwar Ibrahim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *