Ruddy terus pantau Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Pitas

PITAS: Ruddy Awah Ahli Dewan Undangan (ADUN) N.3 Pitas terus turun padang memantau sendiri Pusat Pemindahan Sementara (PPS) penduduk yang terjejas banjir di Pitas.

“Susulan hujan berterusan sejak kelmarin beberapa buah kampung di Kawasan N3 Pitas telah dinaiki air sehingga penduduk terpaksa dipindahkan ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS) yang disediakan.

“Saya memantau situasi ini dan sentiasa mendapatkan perkembangan terkini daripada Tuan Firuz Idzualdeen @ Benetty bin Mohd Dzul, Pegawai Daerah Pitas juga Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan Bencana Daerah (JPBD).

“Hari ini saya membuat lawatan kerja ke Pusat Pemindahan mangsa Banjir bertempat di Pusat Kawalan Operasi Bencana (PKOB) Daerah Pitas, Dewan Sri Perdana Sk Pekan Pitas 2 bertemu dengan mangsa banjir di sini.

“Saya sangat berpuas hati dengan PKOB yang diketuai oleh Tuan Pegawai Daerah serta komitmen Puan Aminah Antong, Pegawai Kebajikan Masyarakat Daerah Pitas untuk menjaga kebajikan mangsa banjir yang dipindahkan.

“Terima kasih kepada Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat (UPPM) N3 Pitas, Pasukan keselamatan PDRM, JPAM, RELA serta semua pihak yang turut memainkan peranan bersama termasuk Berita RTM Sabah dan Astro Awani yang hadir membuat liputan,” kata Ruddy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *