Rakyat diminta berwaspada dengan peningkatan kes Covid-19

MELAKA: Ketua Menteri, Datuk Seri Hajiji Haji Noor, meminta rakyat untuk berwaspada dengan peningkatan kes Covid-19 di Sabah dalam beberapa minggu terakhir ini dan mematuhi prosedur operasi standard (SOP) sepenuhnya setiap masa.

โ€œDapatkan vaksin, tinggal di rumah, amalkan kebersihan yang baik dan elakkan keluar jika tiada keperluan, menghadiri perjumpaan keluarga atau seumpamanya. Ini adalah langkah-langkah yang harus kita patuhi, untuk menyekat penularan Covid-19, โ€katanya.

Hajiji berkata demikian berikutan lonjakan statistik Covid-19 di Sabah, sambil menambah bahawa dengan bekalan vaksin yang lebih banyak akan tiba dalam beberapa hari semua mesti memainkan peranan mereka untuk memerangi wabak ini.

Ketua Menteri yang dalam rangka lawatan kerja ke Kuala Lumpur tiba di sini hari ini di mana beliau sebelumnya mengadakan kunjungan hormat kepada Tuan Yang Terutama (TYT) Melaka, Tun Seri Setia (Dr) Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam di pejabatnya.

Beliau diringi dalam lawatannya oleh Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan merangkap Menteri Kewangan, Datuk Seri Masidi Manjun, dan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Seri Sr. Haji Safar Untong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *