Penambahan 1 hari Pasar Malam Kudat

KUDAT: Datuk Ruddy Awah, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pitas N.3 merangkap Pembantu Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Sabah telah merasmikan Pasar Malam Tahun Baru Cina 2022.

Pihak penganjur puan PPM Norlizah Gurahman menzahirkan rasa syukur dan gembira kena telah menganjur Pasar Malam yang sememangnya dinanti-nantikan oleh seluruh warga Kudat.

Pengerusi penganjur yang juga pemaju mukim Uppm Tg Kapor Tuan Chaw Khai Lun merakamkan jutaan terima kasih ke atas semua yang teribat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan Pasar Malam ini.

YB Dato Sri Dr Ruddy Awah telah mengumumkan penambahan 1 hari Pasar Malam telah dipersetujui oleh pihak UPPM, Lembaga Bandaran Kudat dan Pejabat Daerah Kudat.

“Terserlah kegembiraan di wajah penjual-penjual gerai pasar malam dengan penambahan hari tersebut. Di masa akan datang, kami akan usahakan agar dapat menganjur acara-acara yang terbaik buat Kudat.

“Pasar Malam ini dapat dilihat dengan dekat, hubungan baik antara sesama kaum di Kudat. Tiada perbezaan agama, bangsa dan bahasa malah dalam Keluarga Malaysia. Kita jalinkan silaturrahim yang erat dan bersatu tanpa ada batasan dan ideologi politik. Sayang Kudat!,” kata Norlizah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *