Kerja-kerja Penurapan Semula Jalanraya KK – Sandakan di daerah Ranau dalam perlaksanaan – Bung

KOTA KINABALU: Kerja-kerja penurapan semula jalan yang melibatkan Kota Kinabalu – Sandakan di daerah Ranau iaitu di CH49:300 dan CH 51: 400 sedang dalam perlaksanaan.

Timbalan Ketua Menteri Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata, kemajuan perlaksanaan kerja-kerja penurapan tersebut berjalan lancar dan kemajuan terkini perlaksaannya kini dalam lima puluh peratus sudah dilaksanakan.

” Kita menjangkakan ianya akan siap sepenuhnya pada pertengahan bulan Mac ini” katanya dalam hantaran beliau di Halaman Sosial (FB) milik beliau kemarin.

Menurut Bung yang juga Menteri Kerja Raya, kerajaan khususnya kementerian beliau amat cakna dan prihatin dengan rungutan pengguna sebelum ini mengenai kerosakan tersebut.

” Pihak konsesi yang bertanggungjawab terhadap laluan ini telah mengambil tindakan sebagaimana arahan yang kita keluarkan sebelum ini,” tambah Bung.

Dalam perkembangan yang sama Bung juga berkata penurapan jalan di daerah Telupid di CH 142.600 juga akan dilaksanakan dijangka akan dimulakan bermula pertengahan bulan Mac ini.

” Jalan ini juga mendapat rungutan dari para pengguna dan pihak konsesi yang dilantik telah mengambil maklum untuk mengambil tindakan menurapnya semula,” katanya. -SM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *